woensdag 3 juni 2015

Agema

Pa begon zijn infraroodcarrière bij de Zweedse firma Agema. Pa studeerde af in Leuven als licentiaat fysica. Na zijn studies begon hij als assistent aan de KULAK, waar hij ook actief was toen ik geboren werd en hij samen met zijn schoonbroer Luc iets te vrolijk zijn eerstgeborene was gaan aangeven in het Stadhuis (zie blogbericht Hedwig Luc).

Daarna zat hij ook een tijdje zonder werk, want blijkbaar waren de jaren '80 niet zo super voor werkzoekenden. In die periode zorgde hij dan voor mij als kleine broekvent, en nam hij mij mee om te wandelen en maakte hij gekke foto's van mij (volgt zeker nog).

Hij verzorgde nadien wat secretariaatswerk in het Antwerpse voor verschillende bedrijven, waaronder Agema. Die firma was op zoek naar een vertegenwoordiger voor de Benelux. Pa kreeg dit te horen en bood zich aan als kandidaat. En hij mocht aan de slag.

Hij begon zelfstandig te werken als handelsagent en verkocht infraroodcamera's. Een carrièreswitch die hij bleef verderzetten. Als groeide hij wel door de jaren heen.

In zijn prille infraroodcarrière gebruikte hij zijn bed als bureau en zat hij daar telefoontjes te plegen. In de loop der jaren veranderde hij vaak eens van bureau. We geven dan eens een overzicht van de belangrijkste bureaus van onze Martin, maar het begon dus allemaal op zijn bed.

En zo trok hij vaak de baan op, naar o.a. Engeland, waarover ik je vaak vertelde. Hij ontmoette collega's als Bryan en Dave (zie blogbericht Dave). Maar ook Parijs werd een plaats waar hij naartoe moest. Af en toe bracht hij ook collega's mee naar huis

En zo groeide ook het aantal gadgets thuis met het logo van de firma. Zo hadden we stapels briefpapier (de voorraad is anno 2015 nog steeds niet op.), onderleggers, muismatjes, .... En hij testte ook een boel camera's, en wij mochten helpen.

In 1998 werd de firma overgenomen door het Amerikaanse Flir. Dit Amerikaans bedrijf had een heel andere bedrijfscultuur dan het Zweedse Agema (Zweedse bedrijven waren volgens hem de beste om voor te werken). En dat was niet echt pa zijn ding. Hij kreeg het zo op de heupen dat hij uiteindelijk in 2001 vertrok. Hij werkte nog voor enkele bedrijven, tot hij in 2008 bij Xenics belandde (zie blogbericht Xenics).

TG

Ook bij ons thuis vind je nog steeds souvenirs van Agema. 
Wie hier ééntje komt drinken, krijgt alvast een Agema-onderlegger onder zijn drankje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten