woensdag 22 juli 2015

Verkiezingen

Dit jaar zijn er eens geen verkiezingen in België. Gelukkig maar, anders hadden we weer maanden van te voren overvolle kranten met opiniepeilingen, bordjes langs de kant van de weg en flyers in de brievenbus. Bovendien heb je ook vrij veel kans dat je eens mag gaan bijzitten of tellen. Zo had ik al twee keer prijs.

En ook onze Martin die was steevast van de partij tijdens de verkiezingen om te helpen. Vrijwillig dan nog! Samen met één van zijn beste vrienden, Vincent Bonte, stond hij in voor de goed gang van zaken hier in ons kiesdistrict. Vincent was voorzitter en pa was zijn secretaris.

Voor die gelegenheden had pa met zijn laptop en excel een heel programmaatje uitgewerkt om vlot alle stemmen te kunnen ingeven en tellen. Op die manier hadden de geïnteresseerden een mooi overzicht van de resultaten.

En hoewel het programmaatje zorgde voor een vlotte gang van zaken, toch betekende dat niet dat pa en zijn vriend vroeger thuis waren dan alle anderen. Integendeel. Soms kwam de zon alweer op toen hij thuis terugkeerde. Hij had wellicht ter controle nog eens zelf alles handmatig 3 keer opnieuw geteld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten