vrijdag 28 november 2014

Skopelos

Tijd om even een souveniertje vanop meme Agnès haar vensterbank te plukken. Vandaag kiezen we voor dit wijnkannetje. Misschien ken je deze kannetjes wel van als je in een Grieks restaurant gaat eten en wijn bestelt. Je krijgt de drank steeds in zo'n leuk kannetje, tenzij je een hele fles vraagt. Dit kannetje komt vanuit Skopelos.



Skopelos is een klein Grieks eiland dat deel uitmaakt van de eilandengroep de Noordelijke Sporaden in het Noordwesten van de Egeïsche zee. De plaats is niet echt zeer toeristisch en is bekend van de musical Mama Mia met sterren als Pierce Brosnan en Meryl Streep. De film is gebaseerd op de muziek van Abba.

Pa bezocht dit eiland in 2008. Hij had via via gehoord dat iemand uit Brugge daar een huisje verhuurt. Hij nam contact op met de dame, en besliste om in zijn ééntje naar de het eiland te reizen. Per vliegtuig en vervolgens boot. Hij genoot er rustig van de stranden, de terrassen en de ondergaande zon. Hij maakte enkele leuke beelden om later de thuisblijvers te doen watertanden.

Hieronder leidt onze Martin ons alvast rond in zijn stulpje. Een mens zou weer zin krijgen in zon, zomer en zee! Volg deze blog en binnenkort nemen we je opnieuw mee voor een nieuw uitstapje naar Skopelos of andere bestemmingen van papa. Zo hebben we ook een beetje een reisgevoel in deze donkere periode van het jaar!

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten